Terwijl in Nederland de sneeuw en hagel met bakken uit de hemel kwam, kozen wij ervoor de zon op te zoeken en te proeven van het carnaval van Cadiz. Kort van tevoren de vlucht geboekt, dus veel appartementen zaten al vol, maar gelukkig stuitten we op FlamencoCampers. “Manuela” zou ons vervoer, lunchplek en hotel worden. Ook al waren we maar een paar dagen in Andalucië en waren de nachten in deze tijd nog wel koud, toch bleek onze Flamencocamper de ideale manier om het gebied te verkennen.

Vroeg in de morgen stond Gonzalo ons op te wachten op het vliegveld en na zijn uitgebreide en vriendelijke aanwijzingen over het busje en over het gebied konden we op pad. Langs vestingstadje Castellar, langs de rots van Gibraltar, langs de stranden van Tarifa…Prachtig allemaal. We parkeerden het busje voor twee nachten in camping Las Dunas in Puerto de Santa Maria. Niet alleen handig vanwege de snelle Catamaran-verbinding naar Cadiz, maar zelf ook een mooi stadje. En in februari zonder toeristen. Cadiz was uiteraard ook heel mooi en stond bol van het carnaval. Op zaterdagavond was iedereen verkleed en ontzettend dronken, maar de zondag was voor jong en oud. Een echte optocht, maar vooral leuk was het in het oude stadje met alle kleine barretjes en de vele zanggroepjes en verhalenvertellers.

Maandag en dinsdag waren weer reisdagen voor ons en dat deden we, na tussenstops in het wat grotere Jerez en in het prachtige stadje Arcos, via de bergen van Parque Natural Sierra de Grazalema. Manuela moest nog flink draaien en klimmen maar dat ging haar prima af! In het beroemde Ronda (van de bruggen) vonden we weer een camping. Gelukkig weer met elektriciteit zodat het verwarmingsblazertje nog af en toe kon draaien. Ook de laatste dag voerde Manuela ons nog langs bijzondere plekken zoals het kasteel van Teba en de indrukwekkende Garganta del Chorro. Na weer een volle dag zette de immer vriendelijke Gonzalo ons ook nog eens af in het centrum van Malaga.

Een heerlijke korte trip bol van avontuur, natuur, feest en rust.  We komen zeker in het voorjaar of najaar terug, als de nachten iets warmer zijn en we iets meer tijd hebben!